image/svg+xml
image/svg+xml

"Bartın Kent Kimliği Çalıştayı” Gerçekleştirildi

Üniversitemiz tarafından yürütülen “Kentsel Kimlik Odaklı Markalaşma: Bartın Örneği” projesi kapsamında “Bartın Kent Kimliği Çalıştayı” düzenlendi.

Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi (BAP) bünyesinde yürütülen “Kentsel Kimlik Odaklı Markalaşma: Bartın Örneği” projesi kapsamında düzenlenen çalıştayın açılışı Ağdacı Kampüsü Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Bartın’ın kent kimliği ve kimlik bileşenlerinin konuşulduğu etkinliğe; Bartın Valisi Sinan Güner, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, il yöneticileri, akademisyenler, kurum ve kuruluşlardan temsilciler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Vali Güner, Bartın’ın turizm odaklı sektörel kalkınması noktasında çalıştayın önemine değinerek, “Kent kimliğinin oluşumu için bir süreç gerekir. Tıpkı kentin kendisi gibi kimliğinin de bir zamansallık boyutu vardır. Kent kimliğini oluşturan bileşenler doğal, beşeri ve insan eliyle yapılmış çevreden kaynaklanan unsurlarla değerlendirilebilir. Bu çalıştay ile Bartın kent kimliği ve kimlik bileşenlerinin saptanmasının yanı sıra Bartın’ı marka bir şehir yapmak için ayırt edici unsur, yönetim ve pazarlama teknikleri ile birlikte detaylı bir şekilde düşünülmesi gerektiğini belirtmek isterim. Şehri marka yapmak; sadece şehrin imajını oluşturan pozitif faktörleri belirleyip, bir arada durmasını sağlayarak, güçlü ve karakteristik yanlarını göz önüne sermek değildir. Dikkat çekici bir yerel kimlik ve şehir bilinci oluşturmak, ekonomik tabanlı ya da kullanıcı tavrını ve davranışını değiştirmek gibi sosyal-kültürel tabanlı süreçleri içermektedir.” dedi.



“Turizm alanında sektörel kalkınmaya katkı sunma hedefindeyiz”
Çalıştay ile Bartın’dan başlayarak Batı Karadeniz Bölgesi’nin turizm alanında sektörel kalkınmasına katkı sunmayı hedeflediklerini kaydeden Rektör Uzun ise “Günümüz dünyasında her alanda olduğu gibi turizm alanında da ciddi bir rekabet ortamı oluşmuştur. Bu durum ülkeler, bölgeler ve hatta şehirlerin rekabet güçlerini artırmaları konusunda doğru ve sürdürülebilir stratejiler oluşturulmasını zorunlu kılmıştır. Turizm amaçlı markalaşma önceliğinde sürdürülen politikaların yeniden gözden geçirilmesi ve yeni yaklaşımlar sunulması da değişen sektör dinamikleri göz önüne alındığında gayret gösterilmesi gereken konulardan olmuştur. Bu doğrultuda eşsiz kültürel, tarihi ve doğal zenginlikleriyle öne çıkan şehrimizin markalaşması ile hak ettiği potansiyele ulaşması anlamında hepimize ayrı ayrı görevler düşmektedir. İşte bundan dolayı çalıştayı önemli buluyorum.” ifadelerini kullandı.

Bartın Kent Kimliği Çalıştayı


  • Biyopor İnfiltrasyon Sistemi Kurulumları Yapıldı.

  • Bartın Üniversitesi 2023 Yılı Sürdürülebilirlik Raporu Yayınlandı

  • “Çevre Eğitimi” Dersi Kapsamında Çevre Temizliği Etkinliği Gerçekleştirilmiştir

  • ‘Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs’ Protokolünü İmzaladık

  • Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı Zonguldak'ta Gerçekleştirildi

  • Çevre Kulübü Fidan Dikim Etkinliği

  • Organik Tarım: Üretirken Dünyanı Tüketirken Kendini Koru Projesi

  • Çevre Kulübü Tohum Topu Etkinliği

  • "Atıklar Çöp Değil Gelecektir: Geri Dönüşümlü Oyunlar" Projesi

  • Ormancılık Haftasında Doğa Yürüşü Düzenlendi.