Bartın Üniversitesi Engelsiz Erişim Ödülleri'nde 8’inci Oldu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen Engelsiz Erişim Ödülleri'nde, 80 üniversiteden yapılan 653 başvuru arasından 8’inci oldu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) “Öğrenci Dostu Yeni YÖK” anlayışıyla düzenlediği ‘Engelsiz Erişim Ödül Töreni’nde 'Engelsiz Üniversite Bayrakları', 'Engelsiz Program Nişanları' ve 'Engelli Dostu Birey' olmak üzere üç alanda ödüller verdi.

Bartın Üniversitesi, 80 üniversiteden yapılan 653 başvuru arasında ödül alan üniversiteler arasında 8’inci sırada yer almayı başardı.

Üniversitemize Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak) kategorisinde toplam 6 ödül verildi.

Bartın Üniversitesi Engelsiz Erişim Ödülleri'nde 8’inci Oldu

Üniversitemiz adına ödülleri Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun ile birlikte Engelli Öğrenci Birimi Temsilcisi Arş. Gör. Eda Çürükvelioğlu Köksal; YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal’ın elinden aldılar.

Bartın Üniversitesi Engelsiz Erişim Ödülleri'nde  8’inci Oldu

YÖK tarafından yapılan değerlendirmede Kutlubey Yerleşkesi ve burada yer alan Edebiyat, Eğitim, Fen, İslami İlimler, Mühendislik ve Spor Bilimleri Fakültesi engelli öğrencilerin eğitim-öğretim ile sosyal ve kültürel faaliyetleri için uygun şartlarda oluşturulduğu kaydedildi.

Bartın Üniversitesi Engelsiz Erişim Ödülleri'nde  8’inci Oldu

Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak) kategorisinde alınan ödüllerden dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Rektör Uzun, “Kalite ve sürekli iyileştirme sloganıyla çıktığımız bu yolda engelli öğrencilerimizin her ihtiyacına uygun, örnek bir üniversite oluşturmak için büyük hassasiyet gösterdik. Üniversitemizin yeni yerleşkesi Kutlubey Yerleşkesinde yer alan fakültelerimizin fiziki altyapılarını engelli öğrencilerimizin rahat hareket edebilecekleri şekilde tasarladık.

Haberin tüm detayları için lütfen tıklayınız.