Bartın Üniversitesi öğretim elemanları doğa eğitimi verdi

Bartın Üniversitesi Bartın Orman Fakültesi öğretim elemanları tarafından ‘Ormancılık Haftası Etkinlikleri’ kapsamında Balamba Tabiat Parkında doğa eğitimleri verildi.

Bartın Üniversitesi Bartın Orman Fakültesi tarafından Balamba Tabiat Parkında düzenlenen eğitim doğa yürüyüşüyle başladı (26.03.2018).

Telsizcilerden bisikletçilere, çocuklardan yetişkinlere yoğun katılım olduğu etkinlikte kurulan çeşitli istasyonlarda botanik, yaban hayatı, toprak ve ekoloji, orman yetiştirme, ağaç yapısı ve orman yapısı gibi konular hakkında bilgiler verildi.

Bartın Üniversitesi Bartın Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Atmiş, düzenlen gezi, panel ve doğa eğitimi gibi etkinliklerle üniversite ile Bartın halkı arasındaki bağları daha da güçlendirmiş olduklarını söyledi.

6 istasyonda eğitimler verildi

Etkinlikteki ilk istasyonda Dr. Öğretim Üyesi Nuri Kaan Özkazanç, yaban hayatı ve böcekler, hayvan izleme ve gözleme, fotokapan gibi konuları, Doç. Dr. Zafer Kaya ise parkur boyunca yer alan bitki ve ağaçları anlattı.

İkinci istasyonda toprak ve ekoloji hakkındaki bilgileri Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Şensoy verdi.

Sonraki istasyonda Prof. Dr. Ali Durkaya ve Doç. Dr. Birsen Durkaya ormanın yapısı, ağaç boy ve çap ölçümü gibi konulara değindi.

Dördüncü istasyonda Doç. Dr. Halil Barış Özel orman yetiştirme, doğal ve yapay gençleştirme, tohumlar ve fidanlar ile ilgili bilgiler aktarırken, beşinci istasyonda da Prof. Dr. Barbaros Yaman ağaç ve yapıları hakkında bilgiler verdi.

Etkinlik kapsamında Batı Karadeniz Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneğinin (BAKTRAD) acil afet haberleşmesinde kullanmak amacıyla kurduğu örnek kısa dalga telsiz istasyonu katılımcıların ilgisini çekti.