Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi, Avrupa Doğa Koruma Merkezi Üyeliğine (ECNC) Kabul Edildi

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi, Avrupa'da doğanın, biyolojik çeşitliliğin ve peyzajın korunması ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılması için çalışan, bir sivil toplum kuruluşu olan, Avrupa Doğa Koruma Merkezi (ECNC) ağına kabul edildi.

Orman Fakültesi, araştırmalarıyla ECNC’ye destek verecek. ECNC Birleşmiş Milletler Avrupa Komisyonu, Avrupa Çevre Ajansı ve Avrupa Konseyi gibi örgütlere uzmanlık hizmeti sağlıyor. ECNC yöneticisi Rob Walters, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Karayılmazlar’a gönderdiği yazıda, Bartın Üniversitesi Orman Fakültesinin araştırma ve uzmanlık alanıyla Avrupa Doğa Koruma Merkezi ağını geliştireceğini ve güçlendireceğini belirtti.