image/svg+xml
image/svg+xml

GreenMetric Türkiye Ulusal Çalıştayı Gerçekleştirildi

GreenMetric Türkiye Ulusal Çalıştayı 4-5 Ekim 2019 tarihlerinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Dünya üniversitelerini çevreci uygulamalar ve sürdürülebilirlik açısından değerlendiren GreenMetric (Yeşil Ölçüm) Türkiye Ulusal Çalıştayı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 4-5 Ekim tarihleri arasında Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlenen çalıştayda, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bartın Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç’in de aralarında bulunduğu toplamda 27 farklı üniversiteden akademik ve idari olmak üzere çok sayıda katılımcı  hazır bulundu.

GreenMetric Çalıştayı

Yapı ve altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atık yönetimi, su yönetimi, ulaşım ve eğitim gibi GreenMetric sıralamasının temel kategorilerinin yanı sıra sıfır atık projesi uygulamaları, çevreci etkinlikler ve çevre konulu sosyal sorumluluk projelerinin de konuşulduğu Çalıştay'ta ayrıca 6 bildiri, 4 sunum ve 4 adet de poster sunumu yapıldı.

GreenMetric Çalıştayı

GreenMetric Dünya üniversiteler sıralamasını hayata geçiren ve çalıştaya video konferans yoluyla bağlanan Endonezya Üniversitesi (UI)’nden GreenMetric Başkanı Prof. Riri Fitri Sari, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Junaidi, 2 uzman üyesi Prof. Dr. Prof. Dr. Gunawan Tjahjono, Dr. Muhammed Fuad  tarafından da  GreenMetric sıralamasının tanıtımı, UI GreenMetric göstergeleri ve veri gönderme süreçleri üzerine sunumlar yapılarak, katılımcıların soruları cevaplandı.

GreenMetric Türkiye Ulusal Çalıştayı Gerçekleştirildi

GreenMetric Türkiye Ulusal Çalıştayı Gerçekleştirildi

GreenMetric Çalıştayı

GreenMetric Türkiye Ulusal Çalıştayı Gerçekleştirildi

Çalıştaya katılan Fen Fakültesi Dekanı ve Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Handan UCUN ÖZEL, "Bartın Üniversitesinde Yeşil Ölçüt Çalışmaları ve Sıfır Atık Yönetim Sistemi" adlı sunumunu gerçekleştirdi.

GreenMetric Türkiye Ulusal Çalıştayı Gerçekleştirildi


  • Biyopor İnfiltrasyon Sistemi Kurulumları Yapıldı.

  • Bartın Üniversitesi 2023 Yılı Sürdürülebilirlik Raporu Yayınlandı

  • “Çevre Eğitimi” Dersi Kapsamında Çevre Temizliği Etkinliği Gerçekleştirilmiştir

  • ‘Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs’ Protokolünü İmzaladık

  • Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı Zonguldak'ta Gerçekleştirildi

  • Çevre Kulübü Fidan Dikim Etkinliği

  • Organik Tarım: Üretirken Dünyanı Tüketirken Kendini Koru Projesi

  • Çevre Kulübü Tohum Topu Etkinliği

  • "Atıklar Çöp Değil Gelecektir: Geri Dönüşümlü Oyunlar" Projesi

  • Ormancılık Haftasında Doğa Yürüşü Düzenlendi.