Öğrencilerimiz Otantik Öğrenme ile 'Sürdürülebilir Yeşil Kampüs’ Çalışmalarına Destek Verdiler

Öğrencilerimiz Otantik Öğrenme ile 'Sürdürülebilir Yeşil Kampüs’ Çalışmalarına Destek Veriyorlar

Üniversitemiz öğrencileri ‘Öğrenerek eğleniyoruz’ sloganıyla sınıflarla sınırlı kalmamak için derslerini dışarıda işliyorlar. Bu doğrultuda, Bartın Meslek Yüksekokulu (MYO) Organik Tarım Programı, Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı ile Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri için dersler otantik öğrenme ortamında uygulamalı olarak Kutlubey Kampüsümüzde yapıldı.

Kutlubey'de yer alan yeşil alanlarda gerçekleştirilen derslerde, MYO öğrencilerine Prof. Dr. Zafer Kaya, Dr. Öğr. Üyesi Cevdet Gümüş ve Öğr. Gör. Veli Koca tarafından istilacı bitkiler ile bu bitkilerin doğada görülüp tanınması ve onlardan doğaya zarar vermeden kurtulmanın yolları anlatıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile birlikte Bartın Orman Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Erol Kırdar ve Prof. Dr. Ali Durkaya’nın da katıldığı derste, öğrencilerle birlikte anlatılan konuların uygulaması da gerçekleştirildi.

Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından işlenen derste ise Doç. Dr. Mustafa Artar tarafından peyzaj uygulamaları hakkında bilgiler verilerek, kampüs alanında anlatılan konuların pratiği yapıldı. Ders kapsamında aynı zamanda 'Sürdürülebilir Yeşil Kampüs’ uygulamalarına da katkı sunan öğrencilerin çalışmaları önümüzdeki günlerde de devam edecek.