Ulusal UI GreenMetric Çalıştayı (3 Ekim 2016)

2010 yılında Endonezya Üniversitesi tarafından kurulan ve her yıl katılımcı üniversitelerin derecelendirilmesinin yapıldığı GreenMetric Üniversite sürdürülebilirlik derecelendirmesinde Türkiye’de Bülent Ecevit üniversitesi “Ulusal UI GreenMetric” çalıştayı 3 Ekim 2016 tarihinde düzenlendi.

Ulusal UI GreenMetric Çalıştayı (3 Ekim 2016)

Türkiye’nin en çevreci üniversitesi seçilen Bülent Ecevit Üniversitesi’nde düzenlenen çalıştaya çok sayıda akademisyen katıldı. Tahir Karauğuz Konferans Salonu’nda düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu yaptı. Kutoğlu’nun ardından konuşma yapan GreenMetric Başkanı Prof. Riri Fitri Sari, Green Metric hakkında bilgiler aktararak, Türkiye’de en çevreci üniversite seçilen BEÜ’nün başarısını kutladı. Çalıştaya Endonezya Üniversitesi’nden katılan Prof. Tommy İlyas da GreenMetric’de üniversiteler arasındaki sıralamanın yanı sıra uygulamanın detaylarını paylaştı.