Ağdacı Yerleşkemizde Bulunan Orkide Türleri ve Habitatları

Üniversitemizin Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde yer alan Peyzaj Mimarlığı Bölümünde görevli Dr. Öğr. Üyesi Yeliz SARI NAYİM tarafından yayınlanan "Bartın Üniversitesi Ağdacı Yerleşkesi’ndeki Orkide Türleri ve Habitatları (Orchid Species and Their Habitats Located in Ağdacı Campus of Bartın University, Turkey)" isimli makalesinde, Ağdacı kampüsümüzün orkide türleri açısından zengin olduğunu görebiliyoruz.

Çalışma sonucunda, Ağdacı Yerleşke Peyzajı’nda Serapias vomeraceae (Burm. fil.) Briq. ssp. orientalis Greuter (Uzun dudaklı orkide), Anacamptis pyramidalis (L.) L.C.M. Richard (Piramidal orkide), Orchis laxiflora Lam. ssp. laxiflora (Gevşek çiçekli orkide, Salep sümbülü), Orchis coriophora L. (Çam salebi), Ophrys apifera var. apifera Huds. (Arı orkidesi) ve Ophrys oestrifera M. Bieb. ssp. oestrifera (Sinek salebi) orkideleri bulunmuştur.

Ağdacı Yerleşkemizde Bulunan Orkide Türleri ve Habitatları