Küre Dağları Milli Parkı’nda Şimşir Ağaçlarının Korunmasına Bartın Üniversitesi Destek Oluyor

Üniversitemiz Bartın Orman Fakültesi ile Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü tarafından Küre Dağları Milli Parkı’na kurulan ve Türkiye’de ilk kez kullanılan ışık tuzaklarıyla zararlı kelebeklerle mücadele başlatıldı.

Bartın ile Kastamonu sınırları içerisinde yer alan Küre Dağları Milli Parkı’nda, Üniversitemiz Bartın Orman Fakültesi ile Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü tarafından Şimşir ağaçlarına zarar veren ve ‘Şimşir güvesi’ olarak bilinen, Cydalima perspectalis kelebeğine karşı mücadele başlatıldı.

2013'de 'Korunan Alanlar Ağı Parkları (PAN Parks)' sertifikasına sahip milli park olarak ilan edilerek, Avrupa'nın çok özel 13 noktasından biri seçilen Küre Dağları Milli Parkı’ndaki zararlı kelebeklerle mücadele, Türkiye ilk kez kullanılan ışık tuzaklarıyla yapılıyor.

Üniversitemiz Bartın Orman Fakültesi, Orman Mühendisliği Bölümü, Orman Entomolojisi ve Koruma Anabilimdalı  Dr. Öğr. Üyesi Yafes Yıldız, iki ayrı noktaya kurulan ışık tuzaklarıyla sadece bir gecede 4 bin 43 zararlı kelebek yakalandığını söyledi.

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.