“Peyzaj Tasarımında Engelli Dostu Çözümler” Projesi Kabul Edildi

Proje ile açık ve yeşil alanların ‘Engelli Dostu’ çözümler üretilerek planlanması ve tasarımı konularında eğitimler verilecek.

Üniversitemiz tarafından hazırlanan “Peyzaj Tasarımında Engelli Dostu Çözümler” adlı eğitim projesi TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BIDEB) tarafından “2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı” kapsamında desteklenmeye uygun görüldü. Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Artar koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek projeyle ülkemizdeki açık ve yeşil alanların planlanması ve tasarımında ‘Engelli Dostu’ çözümler üretmeye yönelik alanında yetkin bilim insanları tarafından eğitimler verilecek. Projeye Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü, Peyzaj Mimarlığı Eğitim ve Bilim Derneği (PEMDER) ve Amasra Belediyesi de destek veriyor.

“Peyzaj Tasarımında Engelli Dostu Çözümler” Projesi Kabul Edildi

Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Artar, “Desteklenmeye değer görülen eğitim programının amacı, ülkemizde açık ve yeşil alanların planlaması ve tasarımıyla bu alanların engelliler tarafından kullanımı konusunda eğitimler verilecek. Alanında yetkin bilim insanlarının bilgi birikiminden yararlanmak suretiyle, yine ülkemizin farklı üniversitelerinin Peyzaj Mimarlığı bölümlerinde lisans eğitimi alan öğrencilerin kamusal ve özel alanlarda herkes için erişilebilir peyzaj tasarımları konusunda eğitilmesini hedefliyoruz” dedi.

• "Akıllı Üniversite için Zeki Enerji Yönetim Sistemi" Çalıştayı Tamamlandı

• “Peyzaj Tasarımında Engelli Dostu Çözümler” Projesi Kabul Edildi

• Ağdacı Yerleşkemizde Bulunan Orkide Türleri ve Habitatları

• Üniversitemizin Elektrikli Aracı 'Simurg' TEKNOFEST'ten Ödülle Döndü

• Kutlubey Kampüsü Göletine 5000 Yavru Sazan Balığı Bırakıldı

• Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümümüzden İlk Karpuz Hasadı

• Kompost Gübresi Üretimimizi Hümik Asit ile Geliştiriyoruz

• Yeni Bitki Keşfi: Bartın Geveni!

• Küre Dağları Milli Parkı’nda Endemik bir Eğrelti Bitkisi Keşfedildi

• Üniversitemizde "Akıllı Enerji Laboratuvarı" Kurulacak