image/svg+xml
image/svg+xml

Bartın Üniversitesi Fidan Dikme Töreni (24 Mart 2016)

Üniversitemiz ile Bartın Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde “Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” nedeniyle 24.03.2016 tarihinde fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

Bartın Üniversitesi’nin yeni yerleşkesi Kutlubey Kampüsü’nde gerçekleştirilen törende, dikilen 300 fidana künye takılarak, fidanları diken protokol üyeleri, akademisyenler, üniversitenin idari yöneticileri, basın mensupları ve öğrencilere sertifikaları verildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, dikilen her fidanının gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakılmasında katkı sağlayacağını söyledi. Rektör Kaplan, “Aslında Bartın’ımızın her tarafı ormanlık alanlarla kaplı. Bu çok büyük zenginlik ve biz ağacı mübarek sayan bir kültürden geliyoruz. Ağaç bizim için, canlılar için ve tabiatın kendisi için vazgeçilmez bir zenginlik. Bu zenginliğimize bugün bir zenginlik daha katıyoruz. İnşallah 5 bin metrekarelik alanda diktiğimiz ağaçlarla kampüsümüz daha da güzel bir yapıya kavuşmuş olacak”
dedi.

Bartın Üniversitesi Fidan Dikme Töreni (24 Mart 2016)
Rektör Kaplan, yeni kampüs alanında devam eden çalışmalar hakkında da bilgi vererek “Üniversitemizin yeni yerleşkesi Kutlubey Kampüsü’nde çalışmalar devam ediyor. Sayısal Derslik Binası’nda öğrencilerimiz öğrenimlerine devam ediyorlar. Önümüzdeki öğretim yılında bazı fakültelerimizi Ağdacı Kampüsü’nden Kutlubey Kampüsü’ne taşıyacağız. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve ona bağlı spor tesisleri, Sözel Derslik Binası, Edebiyat Fakültesi İdari Binası, Mühendislik Fakültesi İdari Binası ile lojmanların yapımı devam ediyor. Burada 5 bin kişinin aynı anda yararlanacağı modern bir yemekhane binası tamamlanmak üzere. Hem üniversitemiz hem ilimiz için önemli bir inşa çalışması da kampüsümüzün karşısında yapılan köprülü kavşak. Yakın zaman içerisinde açılışı yapılacak bu yapı da ilimiz için bir yenilik ve önemli bir kazanım olacak.” diye konuştu.