Ağdacı Yerleşkemizde Bulunan Orkide Türleri ve Habitatları

Üniversitemizin Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde yer alan Peyzaj Mimarlığı Bölümünde görevli Dr. Öğr. Üyesi Yeliz SARI NAYİM tarafından yayınlanan "Bartın Üniversitesi Ağdacı Yerleşkesi’ndeki Orkide Türleri ve Habitatları (Orchid Species and Their Habitats Located in Ağdacı Campus of Bartın University, Turkey)" isimli makalesinde, Ağdacı kampüsümüzün orkide türleri açısından zengin olduğunu görebiliyoruz.

Çalışma sonucunda, Ağdacı Yerleşke Peyzajı’nda Serapias vomeraceae (Burm. fil.) Briq. ssp. orientalis Greuter (Uzun dudaklı orkide), Anacamptis pyramidalis (L.) L.C.M. Richard (Piramidal orkide), Orchis laxiflora Lam. ssp. laxiflora (Gevşek çiçekli orkide, Salep sümbülü), Orchis coriophora L. (Çam salebi), Ophrys apifera var. apifera Huds. (Arı orkidesi) ve Ophrys oestrifera M. Bieb. ssp. oestrifera (Sinek salebi) orkideleri bulunmuştur.

Ağdacı Yerleşkemizde Bulunan Orkide Türleri ve Habitatları
  • “Çevre Eğitimi” Dersi Kapsamında Çevre Temizliği Etkinliği Gerçekleştirilmiştir

• ‘Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs’ Protokolünü İmzaladık

• Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı Zonguldak'ta Gerçekleştirildi

• Organik Tarım: Üretirken Dünyanı Tüketirken Kendini Koru Projesi

• "Atıklar Çöp Değil Gelecektir: Geri Dönüşümlü Oyunlar" Projesi

• Ormancılık Haftasında Doğa Yürüşü Düzenlendi.

• “Küre Dağları Milli Parkının Biyokütle ve Karbon Stok Miktarının Tespiti” konusunda protokol imzalandı.

• Bartın Üniversitesi GreenMetric'te Türkiye’nin en iyi 10’uncu Yeşil kampüsü oldu.

• Enerji Verimliliği için Termal Kameralar ile Ölçümler Gerçekleştirildi

• "Uçurtma Şenliği" Kutlubey Göleti Rekreasyon Alanında Gerçekleştirildi