Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü Gölet Projesi

Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü Gölet ve Yakın Çevresi Projesi hazırlanmıştır. Taban suyu yüksek olan çalışma alanında tespit edilen drenaj sorunun çözülmesi ve yağmur sularının toplanması hedeflenmiştir. Kampüs sulama sistemine de katkı sunması planlanan bu göletin, çevresinde oluşan doğal sazlıklar ile kampüs girişindeki görsel peyzaj kalitesini arttıracağı düşünülmektedir. Bu bağlamda, proje alanı ile ilgili olarak öneri yapısal ve bitkisel peyzaj uygulamalarını yönlendiren sürdürülebilir alan kullanım planlaması ilkeleri şu şekildedir:

• Kullanımlar için uygun yer seçimi,
  • Ekolojik mühendislik çözümleri,
  • Yağmur suyu denetimi (Ekolojik gölet önerisi),
  • Geçirimsiz kaplanmış yüzeylerin en aza indirilmesi,
  • Çevresindeki kullanım alanlarına ve proje içindeki alanlara ulaşımı sağlayan sirkülasyon sistemi,
  • Arazi biçimleme (çim amfiler).

Çalışmalar sonunda hazırlanan proje, 27 Eylül 2018 tarihinde rektörlük makamına sunulmuştur. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Orhan UZUN ile bir arazi çalışması gerçekleştirilmiştir.
  • “Sıfır Atık Projesi” ile 874 Ağaç Kesilmekten Kurtarıldı

• Küre Dağları Milli Parkı’nda Şimşir Ağaçlarının Korunmasına Bartın Üniversitesi Destek Oluyor

• “O Köy Bilim Köyümüzdür” Projesi ile Köylerde Çocuklar ‘Bilim, Doğa ve Sanat’ ile Buluşturuldu

• Kutlubey Kampüsü Göleti Yeşil Alanların Sulanması için Kullanılıyor