image/svg+xml
image/svg+xml

“Akıllı Enerji Laboratuvarı” kuruldu

Üniversitemizin Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen “Geleceğin Nitelikli Mühendisleri Bartın Üniversitesinde Yetişiyor” projesi kapsamında “Akıllı Enerji Laboratuvarı” kuruldu.

Akıllı Enerji Laboratuvarı

BAKKA tarafından ilan edilen 2020 Yılı Sanayi ve Çevre Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan proje başarıyla tamamlandı. Bu kapsamda Üniversitemiz Kutlubey Yerleşkesinde hazırlanan “Akıllı Enerji Laboratuvarı”nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Cengiz, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Selma Çelikyay, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Sabri Gök ve Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Abid Ustaoğlu ile birlikte Proje Teknik Sorumlusu Doç. Dr. Bilal Kurşuncu, Proje İrtibat Kişisi Doç. Dr. Azmi Erdoğan, Proje Muhasebecisi Kadir Çelik, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.



Açılışı gerçekleştirilen laboratuvar hakkında bilgi veren Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Ustaoğlu “Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji” başlıklı bir konuşma yaptı. Günümüzde teknolojinin büyük bir hızla ilerlediğine ve enerji tüketimin verilerine değinen Ustaoğlu, verimli enerji tüketim sistemleri geliştirmek ile yenilenebilir enerji kullanımını arttırmaya dönük çalışmaları aktardı.

Ustaoğlu, projeye katkı verenlere teşekkür de ederek, “Proje kapsamında bize destek olan ve her zaman gerçek anlamda yanımızda olan başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun’a ve Sayın Dekanımız Prof. Dr. Bülent Cengiz’e, proje yetkilisi Prof. Dr. M. Sabri Gök’e teşekkürlerimi bir borç bilirim. Bartın Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi'ye ve Sanayi Şubesi Müdürü Mehmet Selim Ulutaş'a, İvme Grup Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş.’den Gökhan Altunkaya’a ve Mustafa Çelik'e, BAKKA proje uzmanı Metin Yörük'e ayrıca proje hazırlama sürecinde bize yardımcı olan Doç. Dr. Abdullah Cahit Karaoğlanlı’ya, Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Kaya’ya, bölümümüzdeki tüm araştırma görevlisi hocalarımıza ve proje ekimiz Doç. Dr. Bilal Kurşuncu’ya, Doç. Dr. Azmi Erdoğan’a ve Kadir Çelik'e teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

Detaylar için: Üniversitemizde “Akıllı Enerji Laboratuvarı” kuruldu
  • Biyopor İnfiltrasyon Sistemi Kurulumları Yapıldı.

  • Bartın Üniversitesi 2023 Yılı Sürdürülebilirlik Raporu Yayınlandı

  • “Çevre Eğitimi” Dersi Kapsamında Çevre Temizliği Etkinliği Gerçekleştirilmiştir

  • ‘Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs’ Protokolünü İmzaladık

  • Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı Zonguldak'ta Gerçekleştirildi

  • Çevre Kulübü Fidan Dikim Etkinliği

  • Organik Tarım: Üretirken Dünyanı Tüketirken Kendini Koru Projesi

  • Çevre Kulübü Tohum Topu Etkinliği

  • "Atıklar Çöp Değil Gelecektir: Geri Dönüşümlü Oyunlar" Projesi

  • Ormancılık Haftasında Doğa Yürüşü Düzenlendi.