image/svg+xml
image/svg+xml

Bartın Üniversitesi "Yeşil Kampüs" için Çalışmalara Devam Ediyor

Üniversitemiz akademik ve idari personeli ‘daha yeşil bir kampüs’ sloganıyla bir araya gelerek, Kutlubey Kampüsündeki yeşil alanların arttırılması çalışmalarına destek verdi.

Yeşil Ölçüm (GreenMetric) 2018 Dünya Üniversiteler Sıralaması’nda Türkiye üniversiteleri arasında 11’inci sırada yer alma başarısı gösteren Üniversitemizde yeşil kampüs çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yapılan çalışmalar sonucunda Kutlubey Kampüsüne kazandırılan çim ekilmiş alanın miktarı 110 bin metrekareye çıkarılıyor. Üniversitemiz Genel Sekreterliği koordinasyonunda daire başkanlıkları tarafından gerçekleştirilen çalışmalara, üniversitenin akademik ve idari personeli de destek veriyor.

Bartın Üniversitesi "Yeşil Kampüs" için Çalışmalara Devam Ediyor

Akademik ve idari personel 33 ton taş topladı
Bu kapsamda ‘daha yeşil bir kampüs’ sloganıyla bir araya gelen Üniversitemiz akademik ve idari personeli, Kutlubey Kampüsünde çim ekilecek alanda temizlik yaptı.

Bartın Üniversitesi "Yeşil Kampüs" için Çalışmalara Devam Ediyor

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un da yer aldığı çalışmalara, rektör yardımcıları, dekanlar, müdürler ile daire başkanları başta olmak üzere çok sayıda personel gönüllü olarak katıldı. Sabah saatlerinde başlayıp akşama kadar süren temizlik çalışmalarında 33 ton taş toplandı.


“Türkiye’nin en iyi 11. yeşil kampüsüyüz”   
Üniversitemizin Yeşil Ölçüm (GreenMetric) 2018 sıralamasında Türkiye’nin en iyi 11’inci yeşil kampüsü olduğunu da hatırlatan Rektör Uzun, “Üniversitemiz, dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında her yıl değerlendiren Yeşil Ölçüm (GreenMetric) 2018 Dünya Üniversiteler Sıralaması’nda Türkiye üniversiteleri arasında 11’inci oldu. Dünyada ise 348’inci en iyi yeşil kampüse sahibiz. Muhteşem doğasıyla ülkemizin nadide şehirlerinden biri olan Bartın’da üniversitemiz bu kapsamda çalışmalarına ara vermeden sürdürmektedir.” diye konuştu.

Bartın Üniversitesi "Yeşil Kampüs" için Çalışmalara Devam Ediyor

“Doğal gölet oluşturarak ekolojik dengeyi koruyoruz”
Rektör Uzun, Kutlubey Kampüsünde yağmur sularını biriktirerek doğal bir gölet oluşturduklarını da kaydederek, oluşturulan gölette biriken yağmur sularıyla çim alanlarının sulandığını ifade etti.

“Sıfır Atık projesini tüm birimlerimize yaygınlaştırdık”
“Sıfır Atık Projesi”ni başlatarak kısa sürede tüm birimlere yaygınlaştırma başarısı gösterdiklerini de aktaran Rektör Uzun, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan "Sıfır Atık Projesi" Üniversitemizde uygulanmaya devam ediyor. Kısa sürede tüm birimlere yaygınlaştırma başarısı gösterilen ‘Sıfır Atık Projesi’ ile kâğıt, metal, cam, plastik ile bitkisel atık yağ geri dönüştürülmesiyle 1 milyon 743 kişinin oksijen ihtiyacını karşılayacak olan 874 ağaç kesilmekten kurtarıldı.” dedi.

Haberin tüm detaylı için tıklayınız.
  • Biyopor İnfiltrasyon Sistemi Kurulumları Yapıldı.

  • Bartın Üniversitesi 2023 Yılı Sürdürülebilirlik Raporu Yayınlandı

  • “Çevre Eğitimi” Dersi Kapsamında Çevre Temizliği Etkinliği Gerçekleştirilmiştir

  • ‘Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs’ Protokolünü İmzaladık

  • Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı Zonguldak'ta Gerçekleştirildi

  • Çevre Kulübü Fidan Dikim Etkinliği

  • Organik Tarım: Üretirken Dünyanı Tüketirken Kendini Koru Projesi

  • Çevre Kulübü Tohum Topu Etkinliği

  • "Atıklar Çöp Değil Gelecektir: Geri Dönüşümlü Oyunlar" Projesi

  • Ormancılık Haftasında Doğa Yürüşü Düzenlendi.