image/svg+xml
image/svg+xml

Enerji Tasarrufu Seminerleri ve Toplantıları Gerçekleştirildi

Üniversitemizde verilen seminerler ile enerji tasarrufu konusunda yapılabilecekler konuşuldu.

Üniversitemiz bünyesinde kurulan ‘Enerji Verimliliği Kurulu’ çalışmalarına başladı. Enerji verimliliğini arttırmak ve israfı en aza indirmek için bir dizi eğitim semineri düzenleyen kurul, idari ve akademik personel ile bir araya geldi. Kurulun başkanlığını yürüten Üniversitemiz Genel Sekreteri Dr. Öğretim Üyesi Said Ceyhan, 2019 yılı ağustos ayından itibaren kurulun her hafta düzenli olarak toplandığını ve enerji tasarrufu konusunda ciddi çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Enerji Tasarrufu Seminerleri ve Toplantıları Gerçekleştirildi

“Cumhurbaşkanlığı’nın 18 Ağustos 2019 tarihli genelgesinde ‘Kamu Binalarında Enerji Tasarrufu’ konusu ele alınmıştır. Genelge genel itibariyle kamu binalarında 2023 yılına kadar asgari yüzde 15 enerji tasarrufunun beklendiğini ifade etmektedir. Biz de bu genelgenin gerekliliklerini yerine getirmek için hemen bir kurul kurarak çalışmalara başladık. Enerjide dışa bağımlı olan zaman zaman enerji ithalatı için yapılan döviz ödemesinin cari açığımızı aştığı ülkemizde enerjinin ekonomik, yerinde, verimli ve etkin kullanılabilmesi büyük önem arz etmektedir. Biz de Bartın Üniversitesi olarak enerji konusunda israfı en aza indirmek için çalışmalar yürütmekteyiz. Vermiş olduğumuz eğitimlerde bir yandan enerji konusunda personelimize akademik bir perspektiften bilgiler verirken bir yandan da aldığımız tedbirler sonucunda elde ettiğimiz başarılı sonuçlardan bahsediyoruz. Yıl boyunca devam edecek eğitimlerimiz sayesinde öğrencilerimizin de enerji tasarrufu konusunda farkındalıkları yükselecektir. Eğitim çalışmalarımızda yaptıkları sunumlardan ve vermiş oldukları önemli bilgilerden dolayı Dr. Öğretim Üyesi Ersin Alaybeyoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.
 
 Enerji Tasarrufu Seminerleri ve Toplantıları Gerçekleştirildi

‘Sıfır Atık’ ve ‘Sıfır İsraf’ projelerini Üniversite olarak sahipleniyoruz
Üniversite olarak sıfır atık çalışmalarından da söz eden Rektör Uzun, “Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen “Sıfır Atık” Projesi kapsamında üniversitemizde önemli çalışmalar yürüttük. Hem fiziki düzenlemeler hem de vermiş olduğumuz farkındalık eğitimleri ile kayda değer sonuçlar elde ettik. Sadece projenin başladığı ilk altı aylık süreçte Üniversitemiz yerleşkelerinden 19 bin 220 kilogram kâğıt, 13 bin 178 kilogram plastik, 4 bin 228 kilogram cam, 295 kilogram metal ve 2 bin 100 kilogram bitkisel atık ekonomiye kazandırıldı.

Enerji Tasarrufu Seminerleri ve Toplantıları Gerçekleştirildi
Kaynak: Enerji Tasarrufu Konusuna Dikkat Çekildi
  • Biyopor İnfiltrasyon Sistemi Kurulumları Yapıldı.

  • Bartın Üniversitesi 2023 Yılı Sürdürülebilirlik Raporu Yayınlandı

  • “Çevre Eğitimi” Dersi Kapsamında Çevre Temizliği Etkinliği Gerçekleştirilmiştir

  • ‘Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs’ Protokolünü İmzaladık

  • Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı Zonguldak'ta Gerçekleştirildi

  • Çevre Kulübü Fidan Dikim Etkinliği

  • Organik Tarım: Üretirken Dünyanı Tüketirken Kendini Koru Projesi

  • Çevre Kulübü Tohum Topu Etkinliği

  • "Atıklar Çöp Değil Gelecektir: Geri Dönüşümlü Oyunlar" Projesi

  • Ormancılık Haftasında Doğa Yürüşü Düzenlendi.