Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı koordinatörlüğünde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Orman Fakültesi, Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ve Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü işbirliği ile Kahramanmaraş kenti Dulkadiroğlu ilçe sınırları içerisinde gerçekleştirilen eğitim etkinliğinin temel amacı;

• Küresel anlamda öne çıkan iklim değişikliği itici gücünün etkisini azaltmak ya da iklim değişikliğine uyum sağlamak için peyzaj planlama ve tasarımı sürecinde yenilikçi yaklaşımlar sunmak ve bu sürecin öğrenciler tarafından deneyimlenmesini sağlamaktır.

Eğitim etkinliği 10 Ekim 2019 tarihinde Açılış Konuşmaları ile başlatılmış ve 17 Ekim 2019 tarihinde etkinlik süresince katılan öğrenciler tarafından yapılan çalışmaların sergilenmesi ile sonlandırılmıştır. Etkinliğe ilişkin bilgiye http://dogatabanlicozumler2019.ankara.edu.tr/ adresinden erişilebilir.

Üniversitemiz Peyzaj Mimarlığı üçüncü sınıf öğrencilerinden TÜBİTAK’a başvuran öğrenciler arasından Anıl Furkan AVCI, Hilal BESKİSİZ ve İrem ÇEVİK isimlerinde üç öğrenci de katılıma hak kazanmış olup, eğitimi başarı ile tamamlamışlardır. Yerel yöneticiler ve öğretim üyelerinin de katıldığı değerlendirme süreci sonucunda Eğitim Etkinliğinde öğrencilerimizden İrem ÇEVİK’in de bulunduğu grup ödül almıştır.

Detaylı bilgi için tıklayınız: ''Kentsel Yayılım Alanlarında İklim Değişikliği Uyum Sürecinde Doğa Tabanlı Çözümler'' adlı "Öğrenci Eğitim Etkinliği" gerçekleştirilmiştir.

• "Akıllı Üniversite için Zeki Enerji Yönetim Sistemi" Çalıştayı Tamamlandı

• “Peyzaj Tasarımında Engelli Dostu Çözümler” Projesi Kabul Edildi

• Ağdacı Yerleşkemizde Bulunan Orkide Türleri ve Habitatları

• Üniversitemizin Elektrikli Aracı 'Simurg' TEKNOFEST'ten Ödülle Döndü

• Kutlubey Kampüsü Göletine 5000 Yavru Sazan Balığı Bırakıldı

• Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümümüzden İlk Karpuz Hasadı

• Kompost Gübresi Üretimimizi Hümik Asit ile Geliştiriyoruz

• Yeni Bitki Keşfi: Bartın Geveni!

• Küre Dağları Milli Parkı’nda Endemik bir Eğrelti Bitkisi Keşfedildi

• Üniversitemizde "Akıllı Enerji Laboratuvarı" Kurulacak